08:21:30
22. 07. 2025

Místnost
Poradna v nouzi - úřední, přírodní a jiné katastrofy
Ocitli jste se v nouzi? Dušičku vám pofoukáme v Duté vrbě, zanadávat si můžete ve Ventilačce , ale tady se vám dostane praktické rady a pomoci.
Bojujete s úředním šimlem? Chcete být připraveni, kdyby vás zastihla přírodní katastrofa nebo prostě vědět „jak na to“ ve složité situaci?

PŘIJĎTE SE PORADIT.
SPOLEČNĚ ZASTAVÍME I SPLAŠENÉHO VELBLOUDA!

Místnost má od 20:31:17  19. 02. 2004 pronajatou verlit

Pokud se chcete zapojit do diskuze, musíte se do Taverny nejdříve zaregistrovat nebo přihlásit



« ««   91   »» »

April, vloženo 17:23:34  26. 02. 2014

Párků jde nejvíce, tak děkuju za rady, já té hygieničce napíšu :) taky to muze být třeba teploměrem :D ale ten je nový.

Genevieve, vloženo 16:54:28  26. 02. 2014

na druhou stranu párky na střední hodně frčí, když si vezmu, kolik jsme jich s Anyou zbaštily o přestávkách :-) řešení nebude neprodávat párky ;-)

Arenga, vloženo 15:05:43  26. 02. 2014

tak to asi bude ten důvod, proč leckde ohřívají párky do rohlíku v mikrovlnkách...

Legacek, vloženo 13:49:34  26. 02. 2014

Přesně tak... Nedělat párky :-)
Obložené housky, bagety, rohlíky... Subway taky funguje na studené kuchyni a jak jim to frčí :-)

Fionor, vloženo 11:21:09  26. 02. 2014

Vím, že třeba na Náměstí míru v Praze, kde si dávám párky v rohlíku už od základní školy, mají párky bez střívek, což je imho celé to tajemství. A taky v mouce a sóje, která se do normálních spotřebních párků přidává - když je v párku hodně masa, praskají méně.

Cemendriel, vloženo 01:09:09  26. 02. 2014

Nedělat párky? (pardon, nemohla jsem si to odpustit =DD)

Propíchnutí celkem funguje, ale teplotu jsem nikdy neměřila, tak nevím... =)

Genevieve, vloženo 00:29:11  26. 02. 2014

April: jako důvod je ten, že když se ohřejí při téhle teplotě, tak by to mělo zabít bakterie (měla jsem dojem, že je ta teplota teda vyšší?). Takže čistě teoreticky by je mělo jít ukecat, že párky tohle teplotou prošly (což byste si měly naměřit) a tím je to v pohodě. Nebo reálně vyžadují, aby párky měly tuhle teplotu když jdou do rohlíku? To mi přijde jako pitomost. Jde tam o zabití bakterií...

Aes Sedai, vloženo 23:52:49  25. 02. 2014

A co tak se zeptat u nějakého prodejce párků v rohlíku? :)

Jeremius, vloženo 22:34:01  25. 02. 2014

A co nechat praskat jen ty párky, které bude chtít hygiena při kontrole ;-)

verlit, vloženo 22:19:14  25. 02. 2014

Moc rad mě nenapadá - zahřívat hodně pomalu, plřípadně naopak vložit už do ohřáté vody a vařič hned stáhnout. Někdo taky radí na začátku párek opatrně propíchnout.

April, vloženo 22:06:23  25. 02. 2014

Měla jsem už troje :D

Louda, vloženo 22:04:34  25. 02. 2014

Jiný párky.

April, vloženo 21:19:56  25. 02. 2014

Prosím vás potřebuju radu. Mamka ze zdravotních důvodů ukončila svou dosavadní práci, a rozjela si bufet na Gymnáziu. Všechno klape dobře, až na to, že nám hygiena řekla, že párky v rohlíku, resp. jen ty párky, musí mít teplotu neméně 65 °C když se do nich píchne vpichovým teploměrem, když jsou párky ještě v hrnci. Jenže párky vesele praskají už při 50 °C a to je mám na pařáčku a ještě k tomu na menší výkon, aby se opravdu hned nepopraskaly.. a prostě praskají.. jak mám teda dosáhnout téhle teploty? :D Pěču dorty, vařím omáčky, ale párky asi vařit neumím :D

Klair, vloženo 13:51:59  20. 02. 2014

Jak tady máme tu anketku o tom, jestli jsou lidi hodní nebo zlí...

http://www.trueactivist.com/gab_gallery/norwegians-reactions-to-a-lonely-boy-out-in-the-cold-without-a-jacket/

Aes Sedai, vloženo 01:17:23  17. 02. 2014

Moc děkuju. Raději jsem ho udělala, zeptám se ještě u bývalého zaměstnavatele, jak to je, jestli by mi to neudělali, ale počítám, že no. Pro mě je asi rychlejší udělat DP než prohlášení a přehledy.

Hetta, vloženo 22:38:52  16. 02. 2014

Aes - to je pro období po zaměstnání.

Hetta, vloženo 22:38:00  16. 02. 2014

As - ještě rada z Fleru na podobnou situaci
stačí pouze napsat čestné prohlášení na finanční úřad, že sis nevydělala na vedlejší činnost v roce 2013 více jak 6 tisíc (musí to být opravdu příjem, ne zisk (tedy ne příjmy minus výdaje). Pak musíš ještě dát přehledy na zdravotní pojišťovnu a sociálku. Tomu se nevyhneš. Formulář najdeš na stránkách sociálky - Přehled o příjmech a výdajích OSVČ a ten druhý na stránkách tvé zdravotní pojišťovny, kde jsi registrovaná. Tím to máš celé z krku.

Když bys byla ve ztrátě (tedy příjmy nižší, než výdaje) nebo si vyděláš více jak těch 6 tisíc, je povinnost podat DP.

Hetta, vloženo 22:37:30  16. 02. 2014

Jere,ius - na čem jsi ti asi nikdo nepoví, protože prováděcí předpis ani výklad termímů u nového OZ není, staré neplatí a judikatura se zatím nestačila vytvořit.

Jeremius, vloženo 22:32:29  16. 02. 2014

Jinak já bych spíš rád věděl, na čem jsem a podle toho jednal dál. Takové to "zkusit to" bych nerad. Protože by to zbytečně mohlo zostřit vztahy a případně vést ke zvýšení nájmu třeba :-) Ale na druhou stranu, pokud to musí platit vlastník bytu, tak ze svého tisíce samozřejmě platit nebudu

Hetta, vloženo 22:27:26  16. 02. 2014

Aes Sedai -jak píše Arenga, určitě bych kontaktovala zaměstnavatele s dotazem, zda přiznání podal nebo podá.

« ««   91   »» »

Zpět



Fantasy a Sci-fi: Taverna
© Jirka Wetter, jeremius@fantasy-scifi.net
, 2001 - 2005
Design: Rinvit, Jeremius
Na textech se podíleli Pavel Džuban a Toomz
URL: http://fantasy-scifi.net/taverna/taverna.php