 |
taky to můžeš udělat tak, že ty tři věci prostě vysadíš tak na ty tři týdny a pak budeš pomaličku zkoušet, co třeba sneseš a co ne
pokud by byla kamenem úrazu laktóza, tak to podle mne opravdu není žádné drama, protože v naší dnešní společnosti se s intolerancí lakt=ozy už docela počítá a bezlaktozové mléčné výrobky jsou i v našem průměrném okresním městě běžně k dostání
ABKM je výrazně víc omezující, ale zase jsou lidi, co nesnesou absolutně vůbec nic - to byl náš chlapec, když to měl, pokud jsem někde nevědomky minimálně přešlápla, tak se to hned projevilo (měl krev a hleny ve stolici), naštěstí mu okolo roku a půl ta alergie vymizela - a jsou lidi, kterým třeba některé mléčné výrobky nedělají moc dobře, ale jiné snesou v pohodě, je to fakt potřeba vyzkoušet
bohužel zrovna syrové mléko je asi nejsilnější spouštěč, zvlášť ve větším množství - když jsem se k mléku vracela, tak tohle bylo to úplně poslední a to ještě ze začátku jenom po lžících, co to s malým udělá - naštěstí to neudělalo nic
je ale celkem dost pestrá paleta rostlinných mlík, některá jsou dobrá tak akorát na vaření, některá jsou moc dobrá, musíš si to jenom osahat a zjistit, které ti bude chutnat nejvíc - ale je to samozřejmě dražší špás :-( třeba co se týče vaření, používala jsem nejraději pohankový nápoj v prášku, pracovalo se s tím dobře a cenově to vycházelo na nějakých 19-20 Kč na litr, což je těžce v pohodě a v těch koláčích i palačinkách to fakt nešlo poznat. |