 |
Dost dlouho jsem vařila na plynu a pak přešla na indukci (s malou mezizastávkou se sklokeramikou)
Pokud máš plyn asi bych si ho nechala. Bohužel po přestěhování nemám možnost plynu a indukce je mu nejbližší. Zvyká se nato snadno. Nádobí jsem musela vyměnit asi tři kusy. Jednou se mi stalo, že pánev z tescomy určená "i na indukci" sice fungovala, ale pekla jen ve středu...proč, to netuším, při indukci by se to stávat nemělo.
U indukce je ta výhoda, že se rozehřeje opravdu jen ten hrnec (plotýnka teda taky, ale ne tolik) a není otevřený plamen. Voda se zahřeje fakt rychle, ale pak to chce vychytat var tak, aby se to vařilo spíš pořád a tím pádem víc. Protože indukce dělá takové rázy pro zachování navoleného stupně.
Výhody plynu nejsem schopná definovat. Asi je na něm vaření takové intuitivnější? Jak říkám, kdybych tu možnost měla, tak u něj zůstanu.
Sklokeramika je fuj a mimo chalupu ji už nikdy nechci používat. Na chalupě ji trpím. |