02:42:08
21. 07. 2025

Místnost
Vaření a kuchyňské kratochvíle
CO a JAK vařit?
Apetit
Cukrář – recepty a rady
Vegetariánská kuchařka
Škola vaření
Manek bloguje – tip od Hetty

KDE nakupovat?
Koření; Jiný obchůdek s kořením; Habanero - pro ty, co mají rádi pálivé ; Různorodá semínka
Biosfera – obchod nejen s biopotravinami
Čaje, koření, asijské speciality, sladkosti, biopotraviny etc.
Fiala Praha - E-shop (nejen) pro cukráře

Další tipy na zajímavé a užitečné stránky jsou vřele vítány.
Fotografie jídla taktéž ;-)

Kuchařka návštěvníků Taverny se nachází ve vývěsním štítu.
Budete-li do místnosti vkládat recept, použijte prosím toto slovo, velmi to usnadní vyhledávání.


Místnost má od 23:14:46  02. 03. 2003 pronajatou Arenga. Spolusprávce: Meridion. Činkapi. Klair.

Pokud se chcete zapojit do diskuze, musíte se do Taverny nejdříve zaregistrovat nebo přihlásit



« ««   98   »» »

Qeril, vloženo 22:28:18  02. 08. 2013

A nepečeš to třeba moc pomalu?

Činkapi, vloženo 22:24:14  02. 08. 2013

Jak, rozplizla?? Jako roztekla?

verlit, vloženo 20:54:51  02. 08. 2013

Další pokus o ovocný koláč už není třeba jít lžící, což je pokrok. Nicméně deobenka se zase prakticky všechna rozplizla. Co dělám špatně? Míň másla už dát nemůžu, to už by byla jen mouka s cukrem.

Arenga, vloženo 18:04:16  02. 08. 2013

tak můj kvásek žil cca týden a něco, pak jsem šla nečekaně brzy rodit a můj 14 dnenní pobyt v nemocnici nepřežil

Hetta, vloženo 09:04:29  27. 07. 2013

Zajímavé počtení o kávě
http://www.cuketka.cz/?p=12500

Genevieve, vloženo 22:08:05  23. 07. 2013

my je dáváme do zavařovaček k zavařeným meruňkám :-)

Ginny, vloženo 17:57:23  23. 07. 2013

Verlit: klid, to, že se toho nebojí Corfe, ještě neznamená, že je to bezpečné i pro nás. On je očkovaný z práce. A navíc, kyanoglykosid může být jen nezralý kv... Chci říct kyanid :-)

verlit, vloženo 17:36:37  23. 07. 2013

Ale no tak, Corfe, ty mi úplně ničíš všechny iluze z dětství :-)

Corfe, vloženo 17:05:51  23. 07. 2013

Toho kyanidu tam není moc. Navíc je vázaný v kyanoglykosidu...
Nebál bych se toho. :)

Orki, vloženo 15:21:48  23. 07. 2013

Jen jestli...

Deidre, vloženo 14:55:25  23. 07. 2013

Jestli máš drtič odpadů, tak o meruňkové pecky se prý dobře brousí. Jinak je suším, rozbijím a občas používám jako náhradu za mandle. Už jsem jich snědla docela dost naráz, a neumřela jsem.

Aes Sedai, vloženo 13:08:48  23. 07. 2013

My je normálně sušíme, rozbíjíme a jíme usušená jádra. Jsou výborná. Akorát se jich nesmí moc naráz.

Hetta, vloženo 12:22:35  22. 07. 2013

Narazila jsem na zmínku, že jádra nebo sad pecky jsou dobré přidat do sklenice kompotu, mají prý lepší chuť, pak jsem myslela na nějaké ty nahřívací polštářky nebo něco podobného, pecek spousta a je mi líto to vyhodit.

Ginny, vloženo 11:02:03  22. 07. 2013

Hetta: viděla jsem z nich vyrobené krásné knoflíky, jestli to je to, na co se ptáš. Z třešňových pecek jsem dělala náplň do nahřívacího polštářku, ale meruňkové na to mají blbý tvar.

Hetta, vloženo 10:20:13  22. 07. 2013

Máš o něj zájem ? Já ne, takže navrhni něco lepšího.

Neros, vloženo 09:30:06  22. 07. 2013

Zkus z nich získat metanol a kyanid...

Hetta, vloženo 09:17:20  22. 07. 2013

SOS - doma je asi metrák meruněk a já mrazím apod. Otázka - jak se dají zužitkovat pecky ?

Orki, vloženo 13:56:08  19. 07. 2013

Aes Sedai, vloženo 21:40:09  17. 07. 2013

Mátový sirup a dobrý? Hmmm. Máš recept? ;)

Silmarien, vloženo 18:24:42  17. 07. 2013

Sirup nepijeme, ale napr. telový krém a balzam na pery už iný ako domáci nepoužívam :-)

« ««   98   »» »

Zpět



Fantasy a Sci-fi: Taverna
© Jirka Wetter, jeremius@fantasy-scifi.net
, 2001 - 2005
Design: Rinvit, Jeremius
Na textech se podíleli Pavel Džuban a Toomz
URL: http://fantasy-scifi.net/taverna/taverna.php