11:12:34
20. 07. 2025

Místnost
Vaření a kuchyňské kratochvíle
CO a JAK vařit?
Apetit
Cukrář – recepty a rady
Vegetariánská kuchařka
Škola vaření
Manek bloguje – tip od Hetty

KDE nakupovat?
Koření; Jiný obchůdek s kořením; Habanero - pro ty, co mají rádi pálivé ; Různorodá semínka
Biosfera – obchod nejen s biopotravinami
Čaje, koření, asijské speciality, sladkosti, biopotraviny etc.
Fiala Praha - E-shop (nejen) pro cukráře

Další tipy na zajímavé a užitečné stránky jsou vřele vítány.
Fotografie jídla taktéž ;-)

Kuchařka návštěvníků Taverny se nachází ve vývěsním štítu.
Budete-li do místnosti vkládat recept, použijte prosím toto slovo, velmi to usnadní vyhledávání.


Místnost má od 23:14:46  02. 03. 2003 pronajatou Arenga. Spolusprávce: Meridion. Činkapi. Klair.

Pokud se chcete zapojit do diskuze, musíte se do Taverny nejdříve zaregistrovat nebo přihlásit



« ««   95   »» »

Narwen, vloženo 20:12:22  06. 09. 2013

To nevím, vždycky všude psala, jak se hrozně nerada nechává fotit, tak tipuju, že kamerad nebude o moc lepší. Navíc ona je taková docela toporná i naživo :).

Elaine, vloženo 18:48:46  06. 09. 2013

Doufám, že si Dita P. na kameru zvykne, přijde mi dost toporná.

Deidre, vloženo 09:34:03  06. 09. 2013

Meri: vidíš, moje máma to vlatně taky dycky skladuje v troubě, když dopeče! Tak jen doufám, že na něj nezapomenu, jak jednou, když jsem po týdnu našla v troubě takového podobného zapomenutce :))

A kdyby něco, dneska jsem na to pečení vstala o čtvrt na devět. Never more, nedokázala jsem se ani strefit vajíčkem do mísy :))

Eirellin, vloženo 09:31:17  06. 09. 2013

taky nechám na lince... přikryju utěrkou.. a jdu spát :-)

Meridion, vloženo 07:32:35  06. 09. 2013

Po té co koláč i trouba vychladnou, tak ho na skladování šoupnu zpátky do ní. Nemusím ho přikrývat utěrkou a v malé kuchyni rozměrný plech s koláčem nikde nepřekáží.

Ekyelka, vloženo 21:41:41  05. 09. 2013

Holky, souhlasím s vámi. Nejen, že také nechávám pečené věci na lince nebo na květinové skříni, přikryté utěrkou.
Ono ani to vstávání v osm není moc košer.
Zábavnější to je v "mrzce ranní" hodinu - kolem osmé ráno mívám mozek vypnutý a dovedu se soustředit maximálně na rozlepení očí. Vstávat se musí jindy. Třeba ve tři ráno. (A ano, to je moje obvyklá doba - mezi třetí a čtvrtou.)

Genevieve, vloženo 20:56:43  05. 09. 2013

já to normálně nechám na lince a přehodím přes to utěrku, nijak nevhlčím. do ledničky dávám nerada, ono to zhoubovatí...

A naprosto souhlasím s tím, že vstávat v osm ráno, abys pekla, je fakt nelidské! :D

Deidre, vloženo 20:53:30  05. 09. 2013

Prosím vás, mám takový dotaz: dost často peču koláče, dorty, perníky, buchty a muffiny do čajovny. Jenže většinou to nestíhám ten samý den, protože otevíráme v 11 a nechci si představit, v kolik hodin bych musela vstát, abych na ten den upekla. (Třeba v 8,no fuj, to snad ne!)
Takže - jak mám upečené věci skladovat? V lednici, kde podle mě trošku "načmachnout", nebo venku z ní, přehozené utěrkou? Nemám tu utěrku aspoň navlhčit?
(Piškoty nepočítám, ty peču den předem schválně, aby nasákly a byly šťavňaté :))

Ekyelka, vloženo 17:38:33  05. 09. 2013

To já mám sen: jednou se mi podaří nakombinovat takový poměr surovin, že výsledné muffiny se právě budou moci péct v papírových košíčcích a půjdou snadno (nebo relativně snadno) vyloupnout!

Prozatím jsem však stále ve fázi "bojové muffiny" a to téměř u všech prozatím zkoušených těst.

Ale já se nevzdám! Jednou se to přeci musí podařit - a tehdy vzniknou piknikové muffiny.

Aditu, vloženo 08:13:58  05. 09. 2013

To, že se zapatlám a podrobim sebe i své okolí mi moc lákavé nepřipadá. Ale chápu, že to lidi baví a jsou v tom určitě zručnější než já, takže nic nezaprasí :)

Narwen, vloženo 20:54:01  04. 09. 2013

Já si myslím, že to dolování má právě svoje kouzlo :).

Aditu, vloženo 19:41:03  04. 09. 2013

Ja strasne nerada pecu muffiny v tech papirovych kosiccich, protoze se to pak z nich musi dolovat...

Ekyelka, vloženo 15:52:51  04. 09. 2013

Gen, peču po 12 i 18 a taky je to opruz! Jenže když já peču muffiny, nezůstane u jedné dávky, to je zase pravda...

Genevieve, vloženo 15:04:05  04. 09. 2013

Narwen: viď! Tak nějak... naze! Ale koupila jsem silikonové ve snaze do budoucna ušetřit a hlavně předejít tomu, čemu jsem čelila posledních pár let - neustálá absence košíčků, které vždycky někdo zapomněl koupit :-)

akorát šest je málo, musím si koupit další, protože péct po šesti je opruz...

Narwen, vloženo 13:05:25  04. 09. 2013

Gen: bez těch papírových košíčků vypadjí hrozně vtipně :o).

Mám takovou kulinářsky-historickou otázku. Myslíte, že se dá nějak zjistit, kdy se poprvé objevila v Čechách rajčata? Zběžný google průzkum nic moc neřekl, snad jen že ze Španělská a Itálie se do zbytku Evropy rozšířily většinou kolem 18. století. Nevíte třeba o nějaké publikaci, která by zpracovávala historii různých jídel či potravin? (To by se mi asi hodilo i pro jiné věci než rajčata.)

Meridion, vloženo 16:45:23  03. 09. 2013

To si říká o obměnu záhlaví. :-)

Genevieve, vloženo 16:23:34  03. 09. 2013

Tak jsem si koupila formičky na muffiny a upekla si muffiny a jsou hrozně dobré :-)

Mellor, vloženo 15:06:25  30. 08. 2013

Spousta fakt dobrých receptů :o)

http://sortedfood.com/

Meridion, vloženo 13:24:29  30. 08. 2013

a určitě se poděl o recept!

J.D.P., vloženo 13:12:00  30. 08. 2013

Včera jsem dostal skvělej perník právě se špendlíkama. Kyselost špendlíků krásně vyvážila sladká chuť perníku :).

A z mě neznámého důvodu se chystám na své první pečení koláče. Trochu jednodušší recept :), taky proč začínat něčim složitym.
Nicméně kombinace čokoláda, hrušky a mascarpone... hmmmm :), když se povede ukážu výsledek.

« ««   95   »» »

Zpět



Fantasy a Sci-fi: Taverna
© Jirka Wetter, jeremius@fantasy-scifi.net
, 2001 - 2005
Design: Rinvit, Jeremius
Na textech se podíleli Pavel Džuban a Toomz
URL: http://fantasy-scifi.net/taverna/taverna.php