02:46:03
19. 07. 2025

Místnost
Vaření a kuchyňské kratochvíle
CO a JAK vařit?
Apetit
Cukrář – recepty a rady
Vegetariánská kuchařka
Škola vaření
Manek bloguje – tip od Hetty

KDE nakupovat?
Koření; Jiný obchůdek s kořením; Habanero - pro ty, co mají rádi pálivé ; Různorodá semínka
Biosfera – obchod nejen s biopotravinami
Čaje, koření, asijské speciality, sladkosti, biopotraviny etc.
Fiala Praha - E-shop (nejen) pro cukráře

Další tipy na zajímavé a užitečné stránky jsou vřele vítány.
Fotografie jídla taktéž ;-)

Kuchařka návštěvníků Taverny se nachází ve vývěsním štítu.
Budete-li do místnosti vkládat recept, použijte prosím toto slovo, velmi to usnadní vyhledávání.


Místnost má od 23:14:46  02. 03. 2003 pronajatou Arenga. Spolusprávce: Meridion. Činkapi. Klair.

Pokud se chcete zapojit do diskuze, musíte se do Taverny nejdříve zaregistrovat nebo přihlásit



« ««   91   »» »

Ginny, vloženo 16:06:40  03. 11. 2013

Qeril, až budeš mít někdy pár minut čas, nenapsala bys sem, prosím, i recept na rozpadlé hovězí? ;-)

Deidre, vloženo 15:14:45  03. 11. 2013

recetp Kníkly a Pískly z mumínků :)

Elaine, vloženo 19:14:44  01. 11. 2013

Bubloto a pískloto:)

Meridion, vloženo 16:34:13  01. 11. 2013

To je náhoda, taky to mám v plánu. Dax si během minulého víkendu (co já jsem byla na Verlitíně) koupil hlávku zelí a půlka mu jí zbyla.

Qeril, vloženo 16:16:31  01. 11. 2013

Deidre: Uvaříš brambory. Nahrubo je rozšťoucháš. Uvaříš zeleninu (mrkev, pórek, kapustu, květák...) nakrájenou/nalámanou na příslušné kousky (kolečka, kostičky, růžičky...). Všechno to smícháš (můžeš přidat prakticky všechno, co zbylo v ledničce a potřebuješ to zužitkovat:-), směs napěchuješ do pánve na rozpálené máslo nebo slaninu a osmažíš z obou stran. Rychlé, levné, výživné, vydatné :-)

Na Verlitíně jsme použili - kromě brambor - mrkev, pórek, květák a slaninu a celé jsme to pekli, protože toho bylo hodně a postupně na pánvi by se to dělalo hrozně dlouho.

Deidre, vloženo 16:04:26  01. 11. 2013

Co to má být, prosím vás? :)

Qeril, vloženo 15:53:53  01. 11. 2013

Taky uvažuju, že to o víkendu zkusím :-) Tak si potom porovnáme zážitky :-)

verlit, vloženo 18:07:14  31. 10. 2013

Udělala jsem si k večeri Bubble and Squeak na pánvi a ono to fakt bublalo a pískalo :-))

Dara, vloženo 10:13:19  18. 10. 2013

nemůžu najít jeden recept.

Byl to citronový zákusek, něco na způsob tiramisu - cukrářské piškoty s citronovým krémem, nejspíš lemon curd. Úplně přesně vidím tu fotku, ale ne a ne ho dohledat. Nemáte nějaký takový recept?

Arenga, vloženo 15:36:35  17. 10. 2013

no, ze šťávy ti z toho vyjde spíš takové želé, já tahle dělám rybíz, protože nemám ráda ty zrníčka vevnitř
ale myslím, že by to mohlo být dobré
já se chystám dělat švestkový kečup

Hetta, vloženo 14:29:26  17. 10. 2013

Ještě to aktuální je, tenhle víkend byly na řadě švestky a klevela :-)
Marmeláda z vína ? To zní exoticky.

Arenga, vloženo 14:07:12  17. 10. 2013

Hetta asi už to nebude aktuální, ale co vylisovat šťávu a uvařit z ní marmeládu?

J.D.P., vloženo 20:35:08  11. 10. 2013

No mě z hroznů taky napadl mošt :). ten já rád :).

Narwen, vloženo 20:33:48  11. 10. 2013

Hetta: nedělala bych ani víno ani burčák, ale mošt :)

Hetta, vloženo 19:43:04  11. 10. 2013

Jak se dá spotřebovat docela dost hroznového vína, které bohužek nestačilo zesládnout? Nechci dělat ani víno ani burčák.

J.D.P., vloženo 18:07:49  11. 10. 2013

http://youtu.be/N9iWedik8hw naprosto skvostnej Gordon...

Meridion, vloženo 14:07:53  10. 10. 2013

Včera jsem dostala od rodiny asi 10kg švestek, tak jsem dlouho do noci zuřivě zavářela. Kromě džemů jsem poprvé zkusila vyrobit i pečený čaj. A dneska jsem objevila, že pečený čaj může posloužit nejen jako základ pro čaj k pití, ale i pro sladký kuskus. Mňam.

Louda, vloženo 10:37:14  03. 10. 2013

To mě právě hrozně baví kupovat si v kavárnách domácí buchty!

Tinne, vloženo 07:53:23  03. 10. 2013

No, já bych na takovou neobyčejně obyčejnou buchtu chodila :-)

Deidre, vloženo 21:29:57  02. 10. 2013

Já upekla tady tenhle (odkaz na konci příspěvku).
A je hroznej! Šlehačkový těsto, drcený mandličky, švestky, maková zásypka... No sliny se mi sbíhaly. Jenže vypadá jako úplně obyčejná buchta! Sice chutná skvěle, ale já to peču do prodeje, a přátelé, kdo dneska jde do kavárny nebo do čajovny na něco, co vypadá jako vobyčejná buchta...
http://www.apetitonline.cz/recepty/7633-svestkovy-kolac-s-makovou-drobenkou.html

« ««   91   »» »

Zpět



Fantasy a Sci-fi: Taverna
© Jirka Wetter, jeremius@fantasy-scifi.net
, 2001 - 2005
Design: Rinvit, Jeremius
Na textech se podíleli Pavel Džuban a Toomz
URL: http://fantasy-scifi.net/taverna/taverna.php