23:37:17
18. 07. 2025

Místnost
Vaření a kuchyňské kratochvíle
CO a JAK vařit?
Apetit
Cukrář – recepty a rady
Vegetariánská kuchařka
Škola vaření
Manek bloguje – tip od Hetty

KDE nakupovat?
Koření; Jiný obchůdek s kořením; Habanero - pro ty, co mají rádi pálivé ; Různorodá semínka
Biosfera – obchod nejen s biopotravinami
Čaje, koření, asijské speciality, sladkosti, biopotraviny etc.
Fiala Praha - E-shop (nejen) pro cukráře

Další tipy na zajímavé a užitečné stránky jsou vřele vítány.
Fotografie jídla taktéž ;-)

Kuchařka návštěvníků Taverny se nachází ve vývěsním štítu.
Budete-li do místnosti vkládat recept, použijte prosím toto slovo, velmi to usnadní vyhledávání.


Místnost má od 23:14:46  02. 03. 2003 pronajatou Arenga. Spolusprávce: Meridion. Činkapi. Klair.

Pokud se chcete zapojit do diskuze, musíte se do Taverny nejdříve zaregistrovat nebo přihlásit



« ««   90   »» »

Činkapi, vloženo 01:09:09  18. 12. 2013

Teda April, mám z tebe komplex méněcennosti...

Letos jsem vyzkoušela nový recept na perníky (z Apetitu) a je naprosto skvělý - nejlepší, jaký sem kdy zažila. Perníčky jsou měkoučké, krásně buclaté a prostě dobré. Kdybyste chtěli, podělím se o recept a v sobotu i o perníčky :-)

Arenga, vloženo 23:09:55  17. 12. 2013

no, já je někdy měla tvrdé a křupavé asi jako beton...

April, vloženo 23:01:33  17. 12. 2013

Já nevím ale mě chutnají víc perníčky tvrdé a křupavé :) ale asi jsem jedna z mála :) a za rok peču taky tak 5 druhů :D protože to je síla dělat 30. Stíhám jen díky tomu že jsem doma a každej den od rána do večera :/ :D

Arenga, vloženo 22:56:15  17. 12. 2013

letos jsem na tom špatně, mám jenom pět druhů
ale jestli se ještě něco nezvrtne, tak se zdá, že budu mít konečně měkké perníčky - po dvaceti letech!!!



teda jako abyste si to nevykládali špatně, to je dvacet let zkoušení upéct perníčky, které opravdu změknou, ne jako že ty jedny potřebovaly dvacet let na odležení (i když některým z těch pokusů z minulých let by těch dvacet let možná prospělo...)

Dara, vloženo 21:43:42  17. 12. 2013

mně chcípla trouba. Dva měsíce stará :-(

Mám dva druhy, dva připravené na slepení a tři napečené spolu s mamkou. To nám musí stačit.

April, vloženo 20:28:34  17. 12. 2013

Ty jo tak to máš štěstí Verlit! Já stála s jedním kakaem na pečení které jsem zapoměla v Albertu na Budějovické v Praze asi čtvrt hodiny a to jsem zrovna pospíchala. A jak jste na tom všichni s cukrovím? já už mám 24 druhů :D ještě musím stihnout 6 a bude to můj největší rekord :D alespon i já budu moc říkat svým dětem - Když mě bylo 20 tak jsem upekla 30 druhů cukroví :D už se na to těším :D

verlit, vloženo 19:03:53  17. 12. 2013

Tak, potenciální hladomor, který zjevně hrozí během každých vánočních svátků (soudě podle davů v obchodech a velikosti jejich nákupů) je zažehnán!
Opravdu jsem se pochlapila/poženila a šla jsem dneska nakoupit, i když se mi vůbec nechtělo. A Tesco bylo poloprázdné, u pokladny byl přede mnou jediný člověk. Jupí!

Qeril, vloženo 08:21:55  16. 12. 2013

Ve formičkách na malé košíčky nebo na ořechy pečeme jeden díl na "leknínky" - z lineckého těsta se vykrájejí hvězdičky nebo kytičky a zlehka se vloží do formiček a vykrájí se stejný počet koleček, která se upečou naplacato. Slepuje se to buď marmeládou nebo ledem a kalíšky se plní máslovým krémem a zdobí kouskem želé bonbónu nebo tužší marmelády.

Meridion, vloženo 07:31:22  16. 12. 2013

maminka dělává jako jeden z druhů vánočního cukroví košíčky z lineckého těsta buďto plněné máslovým krémem "do kopečku" anebo se lžičkou ořechové nádivky uvnitřa zalité čokoládovou polevou "naplacato". Něco podobného by se dalo udělat i s pracnami.

Aditu, vloženo 00:41:54  16. 12. 2013

Jo, oriskovy jsem jeste zapomnela :)
To s lineckym me napadlo taky, ale nejsem si jista, jestli to nebude moc suchy...? Prece jen to bude vic testa na jeden kousek (a vic do vysky) nez u klasicky vykrajovanych + to asi nebude lepeny. Mate s tom nekdo zkusenosti?

Narwen, vloženo 22:18:19  15. 12. 2013

My jsme dneska místo vánočního cukroví dělali čerstvé klobásy a taky dobrý :).

Vever, vloženo 21:29:37  15. 12. 2013

Aditu: Popravdě, nevím. Nedělali jsme je leta, protože je nikdo neměl rád :) Asi to byly ty kakaové.

Arenga, vloženo 20:07:34  15. 12. 2013

já jsem letos objevila tenhle recept a chci ho vyzkoušet, ale ještě jsem se k tomu nedostala, tak nemůžu poreferovat, jestli to fakt stojí za to
http://kitchenette.cz/clanek/192-pracna-jako-orisek

Hetta, vloženo 18:59:23  15. 12. 2013

Do pracnových formiček by šlo dávat i linecké těsto, kdyby bylo ochucené nějakým kořením, skořice, hřebíček, badyán... tak by to nemuselo chutnat špatně

Shadw, vloženo 17:59:07  15. 12. 2013

Letos jsme dělali pracny (kakaové) ze čtyř dávek a pro mě je to pořád málo. Můžu se po nich utlouct.
Jako alternativa mě taky napadají ořechy.

April, vloženo 17:54:48  15. 12. 2013

Já letos zkoušela nový recept - oříškové těsto, ale není moc dobré. Dělala jsem i makové a to docela ujde, ale není to žádný výstřelek, spíš je obyčejné. A pak dělám taky ořechy, ale na ně mám zatím jen zadělané těsto takže nevím :D :)

Aditu, vloženo 17:51:39  15. 12. 2013

Vever: vadi ti stejne pracny vanilkove, kakaove i kokosove? Za me jsou kazde jine... a nejlepsi jsou ty kokosove! :)

Dara, vloženo 15:39:45  15. 12. 2013

Já musím říct, že pracny taky nijak moc nemusím, ale ořechy, co jsou v podstatě slepované pracny (+- autobus) teda fakt můžu
recept má tenhle: Pařížské ořechy

Vever, vloženo 12:06:49  15. 12. 2013

Nemáte někdo recept na něco, na co by se daly použít formičky na pracny a zároveň to nebyly pracny které mi úplně nechutnají? Mám spoustu formiček a chci je využít :)
(jo, a prosím něco co neobsahuje devět žloutků)

Dara, vloženo 08:08:36  06. 12. 2013

Nemáte někdo recept na pomerančový krém/náplň, kterou bych mohla použít do cukroví a nějakou dobu to vydrželo?

« ««   90   »» »

Zpět



Fantasy a Sci-fi: Taverna
© Jirka Wetter, jeremius@fantasy-scifi.net
, 2001 - 2005
Design: Rinvit, Jeremius
Na textech se podíleli Pavel Džuban a Toomz
URL: http://fantasy-scifi.net/taverna/taverna.php