20:43:33
18. 07. 2025

Místnost
Vaření a kuchyňské kratochvíle
CO a JAK vařit?
Apetit
Cukrář – recepty a rady
Vegetariánská kuchařka
Škola vaření
Manek bloguje – tip od Hetty

KDE nakupovat?
Koření; Jiný obchůdek s kořením; Habanero - pro ty, co mají rádi pálivé ; Různorodá semínka
Biosfera – obchod nejen s biopotravinami
Čaje, koření, asijské speciality, sladkosti, biopotraviny etc.
Fiala Praha - E-shop (nejen) pro cukráře

Další tipy na zajímavé a užitečné stránky jsou vřele vítány.
Fotografie jídla taktéž ;-)

Kuchařka návštěvníků Taverny se nachází ve vývěsním štítu.
Budete-li do místnosti vkládat recept, použijte prosím toto slovo, velmi to usnadní vyhledávání.


Místnost má od 23:14:46  02. 03. 2003 pronajatou Arenga. Spolusprávce: Meridion. Činkapi. Klair.

Pokud se chcete zapojit do diskuze, musíte se do Taverny nejdříve zaregistrovat nebo přihlásit



« ««   89   »» »

Deidre, vloženo 16:20:30  20. 12. 2013

Tuhle jsem ho taky sháněla, a zachránilo mě obyč Tesco.

April, vloženo 16:09:00  20. 12. 2013

Přesně ta Fiala Činkapi!! to je ráj pro pekaře a cukráře, tuhle jsem tam nechala šest stovek jen to fiklo :D. ale maj tam barviva jak gelový tak sypký :) krásný to tam je :) je to když vylezeš na zličíně z metra tak projdeš vestibulem a dáš se doprava a po takovém chodníčku pujdeš kolem té hlavní silnice až dojde k budově kde mají vystavenou starou tramvaj a tam to je :) nebude se ti to zdát jako obchod ale neboj se a vlez tam :D

Činkapi, vloženo 13:41:19  20. 12. 2013

PEMI, to je ta úžasná drogerie, kde mají úplně všechno?

Dara, vloženo 13:18:41  20. 12. 2013

Někde na zličíně http://www.fialapraha.cz/obchod

Klair, vloženo 12:33:23  20. 12. 2013

No, určitě PEMI na olšanském náměstí.

Činkapi, vloženo 10:56:23  20. 12. 2013

Nevíte, kde se dají narychlo koupit potravinářské barvy? Myslela jsem, že to běžně mají v supermarketech a drogeriích, jako to bývalo, ale zdá se, že ne... a na objednání z netu už nemám čas.

Arenga, vloženo 23:13:19  19. 12. 2013

Mivka: nejdřív se zdálo, že nevadí, ale teď jsem pro jistotu vysadila i kozí a ovčí a zdá se mi, že mu to svědčí víc, než když jsem je jedla
ona laktoza nevadí, co jsem vyčetla, tak kdyby byla někde v něčem samotná laktoza, klidně to můžu, problém je ta bílkovina
ale už mám docela vychytaná obilná mlíka, která mi chutnají, sojové moc nemůžu, protože Gabiška po tom "tahá" bříško, ale ovesné vanilkové nebo špaldové mandlové jsou do kafe moji favoriti, na vaření do omáček jsem zkoušela ovesnou a rýžovou "smetanu" a skoro to není rozdíl (rýžová je víc jako zakysaná, ovesná víc jako normální)

Qeril, vloženo 22:06:24  19. 12. 2013

My zase o několika letech doopravdy pečeme, máme deset druhů, ještě to musíme poslepovat a nazdobit, což úplně nevím, kdy stihneme, ale ono to nějak půjde :-)

Mivka, vloženo 11:50:53  19. 12. 2013

Arenga: kozí a ovčí vám vadí taky?
Jinak upřímně doporučuju Interspar, kde mají řadu Free from (takové žluté proužky u vršku) a je tam i spousta bezlaktózových věcí, které jinak takřka nejde sehnat - třeba zakysané smetany, creme fraiche a tak. A je to docela dobrý, chutná to imho z českých značek nejvíc neplastově.

Arenga, vloženo 23:06:03  18. 12. 2013

April: pokud jsnom syrové mléko, tak to je v pohodě, jako omezující, to určitě, ale ještě dost v pohodě - já sice nesmím vůbec nic (ani přepečené, ani zakysané, ani jogurty, ani máslo ani mléčnou čokoládu etc.), ale na druhou stranu je to dočasné, u mně určitě a u malého na 97% taky (do dospělosti prý to mají jen 3%, 50% dětí se toho zbaví do roku věku), nicméně už jsem si na to docela zvykla a ani mi to mléčné nechybí (opruz je, že musím všude kontrolovat složení)

April, vloženo 21:48:00  18. 12. 2013

Tak 29 druhů cukroví hotovo, některé čeká na krém a 30. druh budu dělat v pátek :) upřímně už jsem ráda že to je za mnou :D

April, vloženo 21:46:48  18. 12. 2013

Já jsem taky alergická na kravské mléko. Měla jsem s tím velké problémy, než mi to zjistili. Naštěstí ale nesmím jen pít syrové mléko jinak mi to nevadí.

Arenga, vloženo 20:49:57  18. 12. 2013

já jsem letos v cukroví trochu limitovaná tím, že musím držet striktní bezmléčnou dietu, neboť náš junior má s největší pravděpodobností alergii na bílkovinu kravského mléka - tudíž nesmím nic mléčného, ani máslo (a ani heru, v ní je totiž syrovátka)
jako doma to nějak zvládnem, sehnala jsem si vegany doporučovaný margarín Alsan, který fakt chutná skoro jako máslo, ale horší je, že si nesmím vzít žádné cizí cukroví, protože nebudu znát složení, včera na besídce ve školce, kde byly plné talířky to nebylo úplně jednoduché, ale aspoň se můžu cvičit v sebeovládání :-)
a taky budeme muset trochu asi zaimprovizovat s bramborovým salátem, protože do něj normálně dáváme kromě majonézy i zakysanou smetanu

Aes Sedai, vloženo 17:36:59  18. 12. 2013

My letos nepečeme, Vánoce slavit nebudeme...
Perníčky jsme dělávali, byly dobré, ale trochu tvrdé, ale když se daly do sklepa do vlhka v kameninové nádobě, případně s jablíčkem, změkly.

Aditu, vloženo 13:36:08  18. 12. 2013

Fionorovy perníčky jsou možná trochu tvrdší, ale na lámání zubů nebo rozbíjení výloh to neni. A jsou dobrý :)

Ekyelka, vloženo 10:17:52  18. 12. 2013

Nepeču, nestíhám. Čeká mne ještě jedna povídka, letos na mne vyšly sváteční směny v práci, takže dárečky balím po večerech už teď (ještě, že většinu jsem jich stihla nakoupit už během podzimka - a něco i během roku) a stejně budu trávit Vánoce u maminky, které jsem jakékoliv pečení zakázala.
Ono totiž cukroví je fajn, ale já ho téměř nejím - a aby se s tím maminka pekla a ještě dávala pozor, aby ze zvyku nenasypala všude oříšky... Takže budou jen linecké kytičky (a možná krokodýlci, už jsem našla to vykrajovátko od Arengy), osminkové rohlíčky a možná rumové kuličky. A stejně pojedeme za rodinou na Slovensko. :)

Klair, vloženo 07:33:15  18. 12. 2013

A my nemáme nic. jedeme podle hesla - nepeču, nežeru :)

Meridion, vloženo 07:31:12  18. 12. 2013

Já mám jenom vosí hnízda (světlá a tmavá s dvěma různými značkami rumů - tak by se to možná dalo považovat za dva druhy). "Šneky" (ořechovo-sněhové pečivo s karamelovým krémem) budu dělat asi až na štědrý den, protože dřív prostě nestíhám.

Fionor, vloženo 06:02:04  18. 12. 2013

moje perníčky vydávají zvuk jako kameninové poháry, když jimi o sebe vzájemně udeřím
tak trochu bojové trpasličí vrhací pečivo

i to zdobení jsem záhy vzdal... ale myslím, že do Silvestra by to mohlo změknout.

Genevieve, vloženo 01:22:14  18. 12. 2013

činkapi: rozhodně, perníčky se nám zatím nikdy nepodařily :-(

Ale jako my máme jedny nepovedená vosí hnízda (ty jsem dělala já, nějak to nevyšlo, jak pejsek a kočička), potom něco slepovaného, rozhlíčky a nepečené kuličky. Tím to končí :-)

« ««   89   »» »

Zpět



Fantasy a Sci-fi: Taverna
© Jirka Wetter, jeremius@fantasy-scifi.net
, 2001 - 2005
Design: Rinvit, Jeremius
Na textech se podíleli Pavel Džuban a Toomz
URL: http://fantasy-scifi.net/taverna/taverna.php