23:42:42
17. 07. 2025

Místnost
Vaření a kuchyňské kratochvíle
CO a JAK vařit?
Apetit
Cukrář – recepty a rady
Vegetariánská kuchařka
Škola vaření
Manek bloguje – tip od Hetty

KDE nakupovat?
Koření; Jiný obchůdek s kořením; Habanero - pro ty, co mají rádi pálivé ; Různorodá semínka
Biosfera – obchod nejen s biopotravinami
Čaje, koření, asijské speciality, sladkosti, biopotraviny etc.
Fiala Praha - E-shop (nejen) pro cukráře

Další tipy na zajímavé a užitečné stránky jsou vřele vítány.
Fotografie jídla taktéž ;-)

Kuchařka návštěvníků Taverny se nachází ve vývěsním štítu.
Budete-li do místnosti vkládat recept, použijte prosím toto slovo, velmi to usnadní vyhledávání.


Místnost má od 23:14:46  02. 03. 2003 pronajatou Arenga. Spolusprávce: Meridion. Činkapi. Klair.

Pokud se chcete zapojit do diskuze, musíte se do Taverny nejdříve zaregistrovat nebo přihlásit



« ««   85   »» »

Dara, vloženo 21:18:07  13. 01. 2014

My měli dnes žebra s bramborama... ale to ti asi s řepou nepomůže :-)

Vever, vloženo 19:36:59  13. 01. 2014

Taky se dá upravit jako bramborák. Klidně i namíchat s bramborama.

Genevieve, vloženo 17:42:55  13. 01. 2014

zatím se mi líbí metoda se zapečením, zkusím to ve středu na bytě a uvidím, co z toho vzejde.
Já jsem teda mraky červené řepy snědla v Helsinkách. Tam ji dávali snad do všeho! :-)

Meridion, vloženo 17:35:20  13. 01. 2014

Nakrájet na centimetrové kostičky a vařit spolu s rýží (a případně dalšími surovinami) - výsledkem je neuvěřitelně červené rizoto.

Hetta, vloženo 17:32:14  13. 01. 2014

červenou řepu dát na pekáč a upéct, pak oloupat a zakápnout olejem nebo jinak dochutit.

Klair, vloženo 17:32:04  13. 01. 2014

Nebo pokapat olejem, přidat bylinky a česnek, zabalit do alobalu a upéct.

Nebo (pokud je malá) uvařit ve vodě a pak oloupat. Mně to hrozně chutná... Má to máslovou konzistenci

verlit, vloženo 17:27:48  13. 01. 2014

No tak například můžeš uvařit kýbl boršče :-)
Nebo ji nakrájet na plátky a naložit a pak sníst s kozím sýrem.

Genevieve, vloženo 17:25:42  13. 01. 2014

červenou :-)

Aditu, vloženo 16:04:32  13. 01. 2014

Gen: jakou? červenou, nebo cukrovou?

Orki, vloženo 15:22:37  13. 01. 2014

To ne, já vím jen jak ji vytáhnout ;)

Genevieve, vloženo 15:18:36  13. 01. 2014

získala jsem řepu, jako čerstvou. A na bytě v Olomouci bude hlad, ale já vlastně moc netuším, jak ji připravit. Aby to bylo jednoduché a jedlé :-) někdo nějaké tipy?

Neros, vloženo 21:28:38  12. 01. 2014

English cottage: http://media-cache-ec0.pinimg.com/736x/d5/35/6f/d5356fb11a9c68693afbf280001fbc78.jpg

Cemendriel, vloženo 00:59:26  10. 01. 2014

Poznáš to tak, že je fááááákt hnusnej! =)

verlit, vloženo 21:15:25  09. 01. 2014

Řekla bych, že jediné, co se s ním může stát je, že žlukne. Já bych zkusila trochu ho ochutnat, žluklou chuť poznáš. Když bude chutnat normálně, tak bych ho klidně použila (ne syrový, v něčem pečeném)

Klair, vloženo 21:13:00  09. 01. 2014

Jak se pozná nepoužitelný mák?
Našla jsem doma v lednici mák (nemletý), který prošel v dubnu. Můžu ho použít? Jak poznám, že už nemůžu? Díky

Orki, vloženo 23:48:52  08. 01. 2014

J.D.P., vloženo 11:38:27  08. 01. 2014

Optimální variantou, když člověk najede na sacharidové vlny, je číst si o jídle... sakra já mám hlad!!! už po dvou dnech nemůžu vidět krůtí ani kuřecí(tim se stejně cpu furt, ale aspoň s přílohou a s něčim co to ochutí).

jak já bych se nacpal něčim dobrym. klidně by mi stačila mozzarela s rajčatama... samotný rajčata!!! :)

Ale tak aspoň spřádám plány na jídlo za 14 dní.
Pokud jste ještě neměli tu šanci, doporučuju vyzkoušet Na Kopci. Menší trochu zastrčený restaurant. Skvostný tatarák - jejich signature dish.
Dokonale vychucený jídlo. velmi příjemná obsluha. a překvapivě na takhle dobrou restauraci příjemné ceny. NEřikám, že tam za dva lidi a oběd nenecháte 800,- ale sakra to za to stojí :).
Jen doporučim rezervovat si stůl.

Elaine, vloženo 19:53:03  07. 01. 2014

Kozí sýr s brusinkama je nebe...

Meridion, vloženo 08:22:48  07. 01. 2014

Nejlepší jsou ty nejjednodušší. :-) Kysaná smetana/jogurt s nivou nebo s rozmačkaným česnekem.

April, vloženo 00:14:45  07. 01. 2014

Napadlo mě že bych době zkusila recept na domácí nachos, neznáte někdo nějaký dobrý recept na sýrový, rajčatový nebo i jiný dip na nachos? :)

« ««   85   »» »

Zpět



Fantasy a Sci-fi: Taverna
© Jirka Wetter, jeremius@fantasy-scifi.net
, 2001 - 2005
Design: Rinvit, Jeremius
Na textech se podíleli Pavel Džuban a Toomz
URL: http://fantasy-scifi.net/taverna/taverna.php