14:12:33
17. 07. 2025

Místnost
Vaření a kuchyňské kratochvíle
CO a JAK vařit?
Apetit
Cukrář – recepty a rady
Vegetariánská kuchařka
Škola vaření
Manek bloguje – tip od Hetty

KDE nakupovat?
Koření; Jiný obchůdek s kořením; Habanero - pro ty, co mají rádi pálivé ; Různorodá semínka
Biosfera – obchod nejen s biopotravinami
Čaje, koření, asijské speciality, sladkosti, biopotraviny etc.
Fiala Praha - E-shop (nejen) pro cukráře

Další tipy na zajímavé a užitečné stránky jsou vřele vítány.
Fotografie jídla taktéž ;-)

Kuchařka návštěvníků Taverny se nachází ve vývěsním štítu.
Budete-li do místnosti vkládat recept, použijte prosím toto slovo, velmi to usnadní vyhledávání.


Místnost má od 23:14:46  02. 03. 2003 pronajatou Arenga. Spolusprávce: Meridion. Činkapi. Klair.

Pokud se chcete zapojit do diskuze, musíte se do Taverny nejdříve zaregistrovat nebo přihlásit



« ««   83   »» »

April, vloženo 19:55:29  23. 01. 2014

Resp. to co jsem pekla měly být také jako základ muffiny ale pak se z toho udělalo snowbolls :) takže to těsto asi na muffiny přímo nebylo.

April, vloženo 19:54:37  23. 01. 2014

Dopečené jsou právě, ale asi mám to těsto nějaké divné. :( dáte mi nějaký osvědčený recept pro začátečníky s muffinama? :) pěkla jsem toho už hodně ale muffiny ještě ne :)

Ekyelka, vloženo 16:37:33  23. 01. 2014

April: co se týče muffinů, buď nejsou uvnitř dopečené (zkouším špejlí), nebo jde o těsto. Padají ti všechny, nebo jen od určitého těsta?

Silmarien, vloženo 09:04:20  23. 01. 2014

Elaine: jj, sú z tej istej knihy ako tie hruškovo-zázvorové, ale keď som ich robila, môj manžel vyhlásil, že dobré, ale radšej má tie hruškové (rovnako to dopadlo s každým muffinovským experimentom), takže robím už len tie :-D

Aditu, vloženo 23:23:41  22. 01. 2014

A jinak jak si vzdycky neco naplanuju, tak mi to malokdy vyjde - pred chvili jsem dovarila (dynova polevka a zapekana brokolice), takze peceni odkladam o den dva :(

Aditu, vloženo 23:22:06  22. 01. 2014

Ja delam s kokosem podle tohohle receptu:

Suroviny:
85g rozpuštěného másla
2 vejce
100ml mléka
90 g třtinového cukru
1 sáček van.cukru
250g hladké mouky
1 lžička prdopeče a 1sody
2 zralé rozmačkané banány
50g kokosu
čokoláda/nutela - napln, nemichat do testa

Smícháme v jedné misce všechny suché suroviny, ve druhé všechny tekuté. Pak tekutou směs opatrně vmícháme do suché.
Plníme do půlky formičky na muffiny, pak tam dáme lžičku nutely/ kostičku čokolády/ plátek banánu a překryjeme ještě vrstvou těsta.
Pečeme na 180 °C asi 25 minut.

Muzu se po nich utlouct, ale nejsou uplne dietni :))

Elaine, vloženo 20:32:02  22. 01. 2014

Nigella Lawson má moc doré čokoládovo-banánové muffiny.

Tyhle jsou hodně podobné
http://www.apetitonline.cz/recepty/4818-cokoladovobananove-muffiny.html

Aditu, vloženo 16:12:27  22. 01. 2014

(jako že jednu dávku dneska a druhou o nejbižším volném večeru)

Aditu, vloženo 16:10:13  22. 01. 2014

Dara: hustý! To si budu muset zapamatovat, a až budou čerstvý malý hruštičky... :))

Mám skoro jasno, díky za všechny rady, tipy a triky :) Udělám prostě dvě várky - jogurtové s kousky ovoce uprostřed (kompotované nebo zmrzlé jahody/maliny/broskve/co najdu) a pak hruškové. Podle toho, jestli budou mít v obchodě po cestě hrušky nebo nějaký zajímavý jogurt :)

Silmarien, vloženo 15:57:08  22. 01. 2014

Gen, myslím, že to cestu vôbec neuškodí, ale ak máš javorový (alebo iný sirup - agáve, ďatľový...) daj ten. Keď nemáš, kašli na to.

Silmarien, vloženo 15:56:07  22. 01. 2014

Aditu: ide to aj bez zázvoru :-) kvôli verlit som svojho času robila bez - aby som spoznala, ktoré sú ktoré, tak do nezázvorových som dala trochu nasekanej čokolády :-D
Hrušky krájam na malé kúsky, kedysi som šúpala, teraz už nešúpem, dobré je to aj tak :-)

Čin: jo, to je pôvodný recept, ja ho mám upravený, lebo s touto úpravou mi to vychádza na 12 ks, čo u nás doma stačí :-)

Dara, vloženo 14:45:38  22. 01. 2014

můžeš dát i celé: http://www.apetitonline.cz/recepty/7563-kakaove-muffiny-s-hruskou.html

Aditu, vloženo 14:32:15  22. 01. 2014

Gen: já taky, ale radši se zeptám - jsem začátečník, tak ať to zbytečně nepokazím...

Genevieve, vloženo 14:26:50  22. 01. 2014

Aditu: já bych ji nakrájela na kostičky a přidala do těsta :-)

Klair, vloženo 14:14:39  22. 01. 2014

Já teď občas peču s vypůjčenýma dětma, posledně jsem dělala tenhle recept

http://pradobroty.blogspot.cz/2014/01/chinois-francouzsky-maslovy-kolac.html


A dopadlo to takhle:
http://i.nyx.cz/files/00/00/11/25/1125567_e2f2068b003451d2f0d5.jpg?name=DSC_0134.jpg

Aditu, vloženo 14:00:33  22. 01. 2014

Sil, Čin: "přidáš hrušku" znamená nasekat/rozmačkat/jinak zmasakrovat a zamíchat do těsta?

Genevieve, vloženo 13:20:25  22. 01. 2014

Čin: myslíš, že tomu těstu hodně uškodí, když do něj nedám ten med? Zní totiž moc dobře, i ten zázvor by mi nevadil, ale med by byl svízel :-(

Neros, vloženo 13:05:40  22. 01. 2014

Taky si říkám, že zázvor by měl jít bez problémů nahradit :)

Činkapi, vloženo 12:39:48  22. 01. 2014

Silmarien: to vypadá, že máš v paměti nějakou poloviční variantu :-) Já mám od tebe ta množství ingrediencí trochu jinak. 250g mouky, 2 lžičky PDP, 150g cukru + ještě 70g hnědého (je v tom fakt dobrý), 2 vejce, zakysaná smetana 140ml, 125 ml oleje, lžíce medu, a samozřejmě hrušky a ten zázvor. Když s ním má ale Aditu problém, myslím, že bez něj by to šlo taky, jen bych tam možná místo něj dala citrónovou kůru, aby to nebylo mdlé. Nejlepší jsou na tom ale ty hrušky. Nesnáším suché těsto, a tohle je díky hruškám vláčné, vlhké a hrozně dobré.

Aditu, vloženo 12:12:27  22. 01. 2014

Eky: super. Diky.

« ««   83   »» »

Zpět



Fantasy a Sci-fi: Taverna
© Jirka Wetter, jeremius@fantasy-scifi.net
, 2001 - 2005
Design: Rinvit, Jeremius
Na textech se podíleli Pavel Džuban a Toomz
URL: http://fantasy-scifi.net/taverna/taverna.php