19:40:03
23. 07. 2025

Místnost
Vaření a kuchyňské kratochvíle
CO a JAK vařit?
Apetit
Cukrář – recepty a rady
Vegetariánská kuchařka
Škola vaření
Manek bloguje – tip od Hetty

KDE nakupovat?
Koření; Jiný obchůdek s kořením; Habanero - pro ty, co mají rádi pálivé ; Různorodá semínka
Biosfera – obchod nejen s biopotravinami
Čaje, koření, asijské speciality, sladkosti, biopotraviny etc.
Fiala Praha - E-shop (nejen) pro cukráře

Další tipy na zajímavé a užitečné stránky jsou vřele vítány.
Fotografie jídla taktéž ;-)

Kuchařka návštěvníků Taverny se nachází ve vývěsním štítu.
Budete-li do místnosti vkládat recept, použijte prosím toto slovo, velmi to usnadní vyhledávání.


Místnost má od 23:14:46  02. 03. 2003 pronajatou Arenga. Spolusprávce: Meridion. Činkapi. Klair.

Pokud se chcete zapojit do diskuze, musíte se do Taverny nejdříve zaregistrovat nebo přihlásit



« ««   106   »» »

Dara, vloženo 20:55:38  06. 04. 2013

Včera jsem upekla svůj první cheescake mámě k narozeninám, dnes po ochutnání můžu říct, že se povedl, že je to kalorická bomba a že si to někdy ráda zopakuju. (fotka nic moc, nakrojený jsem ho už nefotila)

A brácha si na konec dubna k jeho narozkám objednal Lemon meringue pie, což je super, protože jsem ho chtěla vyzkoušet a takhle mám hned důvod.

Genevieve, vloženo 22:57:22  26. 03. 2013

my děláme něco podobného, akorát ty vejde rozřízneme podélně, naplníme tou hmotou a potom osmažíme na másle. Já to mám strašně ráda :-)
ty zobáčky jsou sýr, ne?

Činkapi, vloženo 22:47:54  26. 03. 2013

Ale to je vážně dost dobrý! A jednoduchý... :-)

Genevieve, vloženo 19:24:19  26. 03. 2013

ježiš to je super :-) to bych mohla zkusit na velikonoce :-)

Nimitz, vloženo 19:00:52  26. 03. 2013

Genevieve :-)

Deidre, vloženo 13:25:46  08. 03. 2013

Zrovna jsem to chtěla napsat. Uvést do varu půl litru vody, osolit, hodit tam pět lžic pu-erhu, kus másla a povařit. Tradá! Tady to máte, milý zákazníku, pokud je vám to málo slané či mastné, solničku i máslo dodáme.

Ginny, vloženo 05:10:40  06. 03. 2013

Qeril: dobrá, jdu si sehnat jaka. Pu-erh někde ještě mám :-)

Vever, vloženo 01:09:01  06. 03. 2013

Žluklé.

Orki, vloženo 23:20:57  05. 03. 2013

Máslo.

Qeril, vloženo 23:00:19  05. 03. 2013

Ginny: Možná jsi jenom ten čaj nevařila dost dlouho. Docela jistě vím, že jsou na Zemi místa, kde se čaj pije slaný, ale pak se do něj přidává ještě, tuším, jačí sádlo nebo tak něco ;-)

verlit, vloženo 21:20:50  05. 03. 2013

A-ha. No jo. Tak v tom případě vynechat ingredienci č.2 ;-)

Ginny, vloženo 21:19:37  05. 03. 2013

verlit: zkoušela jsem tvůj recept s čajem a není to ono. "Cokoli" je klamavá reklama, styď se :-D

verlit, vloženo 19:55:08  05. 03. 2013

;-)
Já tě jen trochu zlobím.

Xavia, vloženo 19:46:24  05. 03. 2013

Ale no tak verlit, nedělej si ze mě srandu. :-) Je to náhodou boží recept! Pro kuchaře začátečníka ideální...

verlit, vloženo 19:31:50  05. 03. 2013

Já mám podobný recept, je to hrozně jednoduché a můžete tak zužitkovat skoro všechno.

Základní ingredience jsou:
0,5 litru vody
špetka soli

Přivedete vodu do varu, osolíte a pak tam můžete hodit, co máte doma. Třeba brambory nebo rýži nebo jakoukoli zeleninu. Dokonce i maso. Fakt cokoli!

Neros, vloženo 19:23:41  05. 03. 2013

Já moc neříkám lol, ale teď... LOL :D

Spidere, myslím, že Tvé trápení s kuchařením právě bylo vyřešeno :D :D

Xavia, vloženo 17:28:18  05. 03. 2013

Objevila jsem úžasné jídlo - kačamak!
Dokonale jednoduché a nesmírně syté jídlo z kukuřičné mouky, které se dá udělat snad na tisíc způsobů - na sladko, na slano, jako příloha...
A nejlépe horký.
Výborný je kačamak s máslem a kefírem nebo se slaninou na cibulce.

Recept na 1 porci (cca):
50 g kukuřičné mouky
200 ml vody
sůl, olej

Mouku nasypeme do osolené omaštěné vroucí vody, mícháme a vaříme cca 10 minut. Hotovo! :-)

J.D.P., vloženo 08:52:47  28. 02. 2013

http://hobby.idnes.cz/ocenene-ceske-kucharky-vanek-skoda-shabtay-fj7-/hobby-domov.aspx?c=A130226_112457_hobby-domov_mce

Louda, vloženo 14:07:31  25. 02. 2013

Teď už tě čeká jen finální krok k Marco Pierre Whiteovi.

Nebo teda pokud chceš pokračovat cestou bizarních experimentů tak René Redzepi. Řekl bych i Ferran Adria ale ten praštil kuchařinou a věnuje se teď spáse světa.

Fionor, vloženo 13:40:51  25. 02. 2013

nějakou dobu jsem byl nadšený Jamieho olivera, pak, z Gordona Ramsayho a teď jsem konečně doputoval k Hestonu Blumenthalovi...

jeho pořad o základních ingrediencích je hodně inspirativní.
http://www.youtube.com/watch?v=03h5T_tiyx0

« ««   106   »» »

Zpět



Fantasy a Sci-fi: Taverna
© Jirka Wetter, jeremius@fantasy-scifi.net
, 2001 - 2005
Design: Rinvit, Jeremius
Na textech se podíleli Pavel Džuban a Toomz
URL: http://fantasy-scifi.net/taverna/taverna.php