21:26:51
22. 07. 2025

Místnost
Vaření a kuchyňské kratochvíle
CO a JAK vařit?
Apetit
Cukrář – recepty a rady
Vegetariánská kuchařka
Škola vaření
Manek bloguje – tip od Hetty

KDE nakupovat?
Koření; Jiný obchůdek s kořením; Habanero - pro ty, co mají rádi pálivé ; Různorodá semínka
Biosfera – obchod nejen s biopotravinami
Čaje, koření, asijské speciality, sladkosti, biopotraviny etc.
Fiala Praha - E-shop (nejen) pro cukráře

Další tipy na zajímavé a užitečné stránky jsou vřele vítány.
Fotografie jídla taktéž ;-)

Kuchařka návštěvníků Taverny se nachází ve vývěsním štítu.
Budete-li do místnosti vkládat recept, použijte prosím toto slovo, velmi to usnadní vyhledávání.


Místnost má od 23:14:46  02. 03. 2003 pronajatou Arenga. Spolusprávce: Meridion. Činkapi. Klair.

Pokud se chcete zapojit do diskuze, musíte se do Taverny nejdříve zaregistrovat nebo přihlásit



« ««   104   »» »

Silmarien, vloženo 23:32:59  11. 05. 2013

Zvykla som raňajkovávať v práci, teraz raňajkujem hlavne kvôli Elianke, lebo keď si nedám dačo každé 2,5-3 hodiny, tak mi je na odpadnutie, takže raňajky sú nevyhnutné. Zvyčajne si dávam ovsenú kašu/hocijakú inú obilnú kašu s Eliankou, prípadne nejaké cereálie s mliekom. Prípadne chlieb s niečím sladkým alebo aspoň tvarohovo-syrovým. A lyžičku makového oleja, aby som neprišla o kosti, zuby, nechty a vlasy.

Inak, keby mi niekto pred tromi rokmi povedal, že budem v kuchyni dobrovoľne a s radosťou piecť chlieb a vymýšľať nové recepty, pošlem ho do blázinca.

Aes Sedai, vloženo 23:20:01  11. 05. 2013

Bez snídaně neexistuju. :) To je to nejhorší, když musím ráno na krev nalačno. Jiné jídlo jsem schopna vynechat, ale snídani ne.
A obvykle je to buď krajíc chleba nebo rohlík, tenká vrstvička másla, a na to buď marmeláda, salám, ředkvičky... prostě vrchní vrstva se mění. :) A oblíbenou snídaní je i nadrobené, čas od času si je dávám, ne už každý den, jako dřív. (Kakao a v něm nadrobený chleba či rohlík.)

Klair, vloženo 23:15:35  11. 05. 2013

Snídám pravidelně a bez snídaně nefunguju, jsem protivná a prostě "pomalá". I kdyby to měl být rohlík ukořistěný cestou na tramvaj.

Překvapilo mne, když jsem s mamkou jela na kolech k moři, že snídaně z jogurtu, vloček, sušeného ovoce a čaje vyvolávala ais po hodině a půl fakt hlad. A pak nám jídlo vydrželo až do večera, což bylo divné

Arenga, vloženo 22:56:16  11. 05. 2013

snídám pouze ve třech situacích: jsem těhotná, kojím, jsem na dovolené :-))

Arwi, vloženo 22:54:53  11. 05. 2013

Já teda snídám zásadně něco sladkého, a) z čehokoliv slaného se mi po ránu zvedá žaludek, b) sladké mi chutná a jinak si ho zakazuju, takže mi ráno udělá radost :o)
Ve většině případů teda nějaké nezapékané müsli s mlékem (prostě vločky se sušeným ovocem), výjimečně nějakou buchtu, když je doma. A Gen, chápu Tě, taky nesnáším, když mi někdo dopije mléko :o)

Slanou snídani bych teda snesla leda až jako nějaký brunch s mým žaludkem :o/. Ale ne že by mě to nelákalo :o)

Genevieve, vloženo 22:49:47  11. 05. 2013

já jsem snídaně vždycky šidila, ale naučila jsem se, že toho opravdu o něco málo méně přes den sním a cítím se tak nějak lépe a méně na vodě. Taky mám víc v pohodě tlak a netočí se mi hlava, když se ráno najím. Kdežto když jsem párkrát vyběhla bez snídaně, tak jsem sebou málem švihla. :-)

Orki, vloženo 22:13:13  11. 05. 2013

S těmi cukry ráno je to imho právě problém -taky si buchtu dám, ale většinou ještě něco. Jinak zákonitě brzo dostanu vlčí hlad. A btw v práci "obědvám" většinou v 11.

Elaine, vloženo 22:11:22  11. 05. 2013

Lakají mě íránská, thajská, kolumbijská nebo indická snídaně, vypadjí lákavě. Francouzská ne, je sladká.

Elaine, vloženo 22:09:01  11. 05. 2013

Bez snídaně mám zkažený den. Během pracovního týdne mívám pečivo s něčím a zakousnuté třeba sušenkou, ale o víkendu míváme snídaně na vidličku. Víkendová snídaně je první jídlo týdne které mám s drahým společnou. Takže dneska to byl chřest s pošírovaným vejcem.:)

Shadw, vloženo 21:59:49  11. 05. 2013

Z toho článku - pochopitelně Francie (potřebuju ráno pořádnou dávku cukru a když si vzpomenu na čerstvé croissany a pain au chocolat, mám problém neposlintat klávesnici), lákavě vypadá i Anglie a Skotsko, Turecko, problém bych neměla ani se snídaní v Polsku, Německu a Švédsku.

Vlastní snídani dost šidím. Hrnek čaje a nějaké sušenky zlikvidované během těch cca tří minut, než mi jede autobus.

Mellor, vloženo 21:47:43  11. 05. 2013

Aditu, ale anglická snídaně na dovolené se přeci také podává tak v deset, v jedenáct, ne? :o)

Aditu, vloženo 21:38:34  11. 05. 2013

Obvykle nesnidam, resp. "snidam" tak kolem desate jedenacte v praci. Do te doby obvykle zvladnu nanejvys hrnek kafe nebo caje.
ALE anglicka snidane na dovolene me dokaze "premluvit" :))
Polsko taky vypada lakave :)

Orki, vloženo 20:35:56  11. 05. 2013

Já takhle teplé ráno jen když zbyde od včera samozřejmě, jinak běžně pečivo s šonkou, sýrem, žervé, nebo cottage třeba. Jednu dobu jsem jedl cereálie (ty mám docela rád, ale teď je nějak nejím), nebo sladké ovesné kaše, kam jsem přimíchal zhruba ještě jednou tolik objemu vloček, aby to nebylo tak sladké... Ale po tom jsem často dostal zas brzo hlad.

Mellor, vloženo 20:25:11  11. 05. 2013

Z příspěvku u mě vítězí asi Anglie a Írán - prostě to vypadá dobře, asi by to chtělo ochutnat.
Jak tak koukám na všechny ty snídaně, klidně by mi některá stačila k obědu. A možná i večeři. Co se týká mých stravovacích návyků, držím se plánůmprostého zvyku Co je doma. Takže nejčastěji krajíc chleba (či dva) s čímsi na sobě. Když je dobře, tak i nějaké to ovoce přibude :o)

Orki, guláš nebo sekaná po ránu není nic špatného; nebo třeba studené kuře. Vlastně jím po ránu téměř cokoliv, ale z časových a finančních důvodů to omezuji na výše zmíněné :o)

Genevieve, vloženo 20:24:09  11. 05. 2013

já teda už nějakou dobu snídám pořád to samé a ještě se mi to nepřejedlo.
Dám si bílý jogurt a do něj nakrájím kiwi (pokud jsou, tak jahody nebo nektarinku). Do mističky vedle si dám musli (aktuálně z mixit - ovesné vločky, mandle, lískáče a brusink). K tomu sklenici džusu nebo čaj. Pokud spěchám a není džus, tak mléko. Když vím, že nebudu mít dlouho čas se najíst, tak si dám ještě třeba housku s žervé a šunkou nebo sýrem, podle toho, co je doma.

Navykla jsem si na tuhle rutinu a nemám moc ráda, když mi ji něco překazí, nějak mi to dost zkazí náladu, když mi někdo sní jogurt. Kiwi oželím, ale ten jogurt mi přijde jako podstatný základ :-)

No a z nabízených: rozhodně Francie (btw. to co je v mističce jsou bábovičky nebo-li Canelle a je to pěkně hnusný. Je to jako hodně sražená bábovka, ve skutečnosti je to upečený pudink s něčím, ale fakt to není moc dobrý) :-D, Anglii když mě čeká fakt náročný den nebo vím, že vynechám oběd, Švédsko se mi taky líbí, pak ještě Amerika a Turecko (asi si zítra udělám palačinky k snídani)...

Orki, vloženo 20:13:44  11. 05. 2013

Dovolím si sem zkopírovat Nimitzův příspěvek z masožravců http://www.mymodernmet.com/profiles/blogs/breakfasts-around-the-world (snídaně z celého světa)

U mě by to asi jednoznačně vyhrálo thajsko, lákala by mě i Anglie, Columbie, Egypt (i když tam si nejsem jist chutí)... co vy -jak a co snídáte (nedávno byla skoro za úchylku označena moje schopnost a ochota dát si ráno guláš, nebo sekanou)

Arenga, vloženo 21:22:15  21. 04. 2013

tu, co jsem už vymazala :-)

Eirellin, vloženo 21:05:51  21. 04. 2013

Jakou reklamu? 8-0

Arenga, vloženo 19:17:55  21. 04. 2013

Tári: kdysi jsem si stáhla spoustu receptů z netu - hlavně se neboj experimentovat :-))

Arenga, vloženo 19:17:09  21. 04. 2013

tak jsem si říkala, proč tu osobu, co nám sem spamovala reklamu hned sprácvce nesmazal - a až potom jsem si uvědomila, že správce jsem vlastně já :-)

« ««   104   »» »

Zpět



Fantasy a Sci-fi: Taverna
© Jirka Wetter, jeremius@fantasy-scifi.net
, 2001 - 2005
Design: Rinvit, Jeremius
Na textech se podíleli Pavel Džuban a Toomz
URL: http://fantasy-scifi.net/taverna/taverna.php