14:22:27
22. 07. 2025

Místnost
Vaření a kuchyňské kratochvíle
CO a JAK vařit?
Apetit
Cukrář – recepty a rady
Vegetariánská kuchařka
Škola vaření
Manek bloguje – tip od Hetty

KDE nakupovat?
Koření; Jiný obchůdek s kořením; Habanero - pro ty, co mají rádi pálivé ; Různorodá semínka
Biosfera – obchod nejen s biopotravinami
Čaje, koření, asijské speciality, sladkosti, biopotraviny etc.
Fiala Praha - E-shop (nejen) pro cukráře

Další tipy na zajímavé a užitečné stránky jsou vřele vítány.
Fotografie jídla taktéž ;-)

Kuchařka návštěvníků Taverny se nachází ve vývěsním štítu.
Budete-li do místnosti vkládat recept, použijte prosím toto slovo, velmi to usnadní vyhledávání.


Místnost má od 23:14:46  02. 03. 2003 pronajatou Arenga. Spolusprávce: Meridion. Činkapi. Klair.

Pokud se chcete zapojit do diskuze, musíte se do Taverny nejdříve zaregistrovat nebo přihlásit



« ««   103   »» »

Činkapi, vloženo 22:55:38  16. 05. 2013

Mellore, kdy jste v tom Pallladiu byli? My jsme tam dneska s Gwil obědvaly, taky u příležitosti narozenin (jejích) :-)
Ta pestrost, že to zdaleka není jen sushi, mi právě vyhovuje. Užila jsem si škeblí, krevet a kalamáří!!

Mellor, vloženo 00:29:36  16. 05. 2013

Díky za tipy :o) Nakonec jsme byli v Palladiu a dobré - i když v Running sushi bylo opravdového sushi tak 10% :o)

Btw nechoďte nikdy do Smaragdové zahrady v Rytířské, vůbec nic jim tam nefunguje a ani se to neobtěžují oznámit na webu.

Kroc, vloženo 10:52:46  13. 05. 2013

Já byla s kámoškama tady a musím říct, že poměr cena/výkon je dost dobrý

http://www.kyoto-sushi.cz/index.html

Tinne, vloženo 08:09:28  13. 05. 2013

Mellor: jako Klair, taky jsme byli s Teem v
http://www.makakiko.cz/czrunningsushi.php

a spokojenost, určitě si tam zase zajdeme, až budeme v Praze, za tu cenu je to dobré a vybereš si jídla co ti chutnají (nemohu se přenést přes chuť mořské řasy a tak s ní nic nejím).

Klair, vloženo 23:05:43  12. 05. 2013

Mellor: my chodíme do Palladia do MakaKiko. POslední dobou se hodně zlepšili.....
Je to asi nejpřijatelnější cenově, co jsme objevili. Během poledne 300 za osobu, od pěti večer 500 za osobu.

Když bude mít někdo lepší nápad, tak budu moc ráda :)

Mellor, vloženo 22:58:48  12. 05. 2013

Dík, Fio, vyzkouším.

Prosímvás, neví někdo o nějakém dobrém running sushi v Praze? Hledám něco kvalitního a čerstvého - chtěl bych tam vzít Larras na její narozeniny :o)

Arenga, vloženo 18:22:44  12. 05. 2013

já jsem takhle onedhdy dělala na víně hovězí a výsledek byl taky super
recept jednoduchý: hovězí kližku nakrájet na větší kostky, v hrnci osmažit cibuli, hodit na to maso a zprudka osmahnout, aby se zatáhlo, na to pak bobkový list, nové koření, sůl, pepř a tři kuličky jalovce, dvě konzervy sekaných rajčat, podlít hovězím vývarem a červeným vínem a vrazit to dusit aspoň na dvě hodiny do trouby (to jsem dělala večer, druhý den jsem to v té troubě nechala ještě tak třičtvrtě hodiny bez poklice, už jsem to ničím nezahušťovala), maso se skoro rozpadalo, jak bylo měkké a celková chuť byla velmi uspokojující
/a tím, jak se to dělá v troubě, tak je to prakticky skoro bez práce, za celou dobu jsem to tak 3x zamíchala/

Mivka, vloženo 17:57:03  12. 05. 2013

Arwi: ne. Je teda pravda, že mívám dobré kafe od Doubleshotu nebo Mamacoffee, takže není přepražené a vybírám nějaké, které nemá přehnaně vysokou aciditu, ale cca tak hodinku nebo dvě po kafi vydržím nejíst.

Fionor, vloženo 16:38:32  12. 05. 2013

Nějaké obyčejné stolní růžové - ale suché, což způsobilo, že maso bylo lehce nakyslé, takže příště možná jen polosuché nebo zkusím nějké levné dezertní kořeněné víno. nebo opravdu jinou kombinaci koření.
Sama o sobě ta kyselost nebyla na škodu, vyloženě to zjemnila, ale s brusinkami to nebylo ono. Ale je to věc hodná experimentů.
Navíc se tím vínem potom i podlévá a je z toho báječný redukovaný sós (když o tom tak přemýšlím, tak možná ten sós byl to nejkyselejší a stačilo by srazit kyselost jen u něj.

Mellor, vloženo 15:58:22  12. 05. 2013

Fio: Ten popis zní hrozně lákavě. Jaké víno jsi na to kuře použil a jak moc se to odrazí v chuti?

Arenga, vloženo 15:57:17  12. 05. 2013

jasně, pokud nacpeš máslo pod kůži, a taky ještě třeba dáš dovnitř nádivku, není vysušené

Fionor, vloženo 14:36:45  12. 05. 2013

Narwen: jde - ne tedy v mé troubě, na to bych potřeboval lépe regulovatelnou horkovzdušnou, ale když většinu pečení zvládneš na nižší teplotu a jen v závěru kvůli kůrčičce přidáš, tak to jde... stejně tak lze pod kůži vetřít máslo a vršek překrýt plátky slaniny, což také zabrání úniku vlhkosti...

Doporučuji tohle video s Hestonem Blumenthalem:
http://www.youtube.com/watch?v=EgU-WycA54I

Narwen, vloženo 14:28:53  12. 05. 2013

Fio: a jde vůbec upéct celé kuře, aby se nevysušilo?

Dara, vloženo 12:51:10  12. 05. 2013

Bez snídaně nefunguju. Většinou je to chleba s něčím a půl litr teplého černého čaje s citronem. Sladké klidně taky, ale vím, že po něm budu mít brzo hlad, jen když mám chuť a vzpomenu si večer předem a namočím si vločky. To mi pak vydrží na dlouho (dám do nich trochu čokolády nebo marmelády a ovoce).
Stejně ale mám v deset v práci svačinku - jogurt, a mezi půl dvanáctou a dvanáctou obědvám.

Na dovolené můžu cokoliv, takže klidně i teplé.
Z obrázků Polská, Filipínská se mi líbí, Francie, Amerika

Cemendriel, vloženo 11:24:26  12. 05. 2013

Arwi: ne... =)

Ale pravda, že jsem snídani začala vynechávat až poté, co jsem začala žít tady tím děsně nezdravým životem: stresuju se, jsem vzhůru do noci/rána a ráno vstávám v poledne (anebo vstávám brzo a nestíhám snídat=)) ... bohužel žádná předsevzetí nefungujou =D

Fionor, vloženo 10:09:13  12. 05. 2013

Ponořit kuře na půl hodiny do teplého vína, před tím než ho dám velmi pozvolna péct, byl geniální nápad.
Ještě musím zapracovat na koření a vhodné marinádě abych ho uchránil od vysoušení - brusinková omáčka s cibulkou byla už moc nasládlá a i když nebyla špatná, asi bych příště šel do něčeho divočejšího - třeba víno s medem a horskými bylinkami.
Aneb - moje včerejší večeře. :)

Arwi, vloženo 10:01:11  12. 05. 2013

Mivka: A to Ti nedělá zle dát si ráno jen kafe na lačný žaludek? :-o

Vever, vloženo 07:32:58  12. 05. 2013

Mě pokud náhodou něco nutí vstávat brzo, tak snídám trochu sušených třešní nebo čokoládu :) Jinak tak různě co se najde. Teď třeba tvaroh s rozvařenýma jahodama.

Mivka, vloženo 00:39:40  12. 05. 2013

Já nesnídám, pokud vstávám moc brzo. Když vstanu před osmou, dám si jenom kafe, abych fungovala, zaprvé protože se mi ještě neprobudil žaludek, zadruhé abych si mohla déle přispat. Jakmile vstanu po osmé, popř. po deváté, snídám obvykle jogurt s müsli (taky mixit).

Ve Francii jsem si zvykla dávat si na koleji/v hotelu kafe a někde v pekárně po cestě pain au chocolat. Za ten měsíc se mi nezajedl, ale od té doby už ho nemůžu jíst v Čechách - je tu hrozně nedobrý (i ten od Paula) :)

Když se s Charlesem potkáme o víkendu doma, v soboty chodíme na trh, pročež snídám většinou něco sladkého tam.
Anglické snídaně miluju, ale v zásadě jako oběd - když občas člověk má takový ten pomalý pyžamový den.

Aditu, vloženo 00:23:05  12. 05. 2013

Mellor: obvykle nejvys do deseti :(

« ««   103   »» »

Zpět



Fantasy a Sci-fi: Taverna
© Jirka Wetter, jeremius@fantasy-scifi.net
, 2001 - 2005
Design: Rinvit, Jeremius
Na textech se podíleli Pavel Džuban a Toomz
URL: http://fantasy-scifi.net/taverna/taverna.php